Om oss Tikar Hanar Till salu Tjänste hundar

Om kenneln

Jag som driver Gråmanns Kennel heter Thorvald Steinsson .

Kenneln grundades 1998 på Island, den första och enda schäferkenneln som har haft som mål att få fram schäfer som den skall vara, en BRUKSHUND.

Jag har varit aktiva inom BHSI, Isländska räddningshundar, i ett antal år som hundförare, instruktör och domare. Jag har utbildat hundar till eftersök, vattensök/liksök, ID-spår, ruinsök och lavinsök.

I dag är jag aktiv inom Schäferhundklubben RSV2000-Sverige, tävlande inom BHP/IPO. Kennelns hundar har deltagit på SM, Nordiska,VM WUSV , FCI VM , ISP och RSV2000 VM. Bland våra avelstikar har jag Svensk och Nordisk mästare i IPO.

Våren 2002 flyttade jag och familjen till Sverige och drog i gång min uppfödning här. Första avelstiken Jabina Qualli köptes in 2002 av kennel Jabina i Danmark. Sedan dess har jag importerat några avelstikar och hanar bl. a. Degn's Urban BHP3 IPO3, ChaDe's Kalle BHP 3 DM delt, Satoris Unna , ChaDe's Diddi BHP 3, Degn's U'nick BHP 3 Dm deltagare m.m.

Jag lägger ner mycket tid och energi på att hitta det avelsmaterial som jag tycker passar in i mitt avelsarbete. Stor vikt lägger jag på fysisk och psykisk friskhet samt bruksegenskaper, d.v.s en schäfer som den skall vara; en frisk hund med stor motor som orkar att jobba.

Jag strävar efter att få fram hundar som passar till det mesta, såväl som sport och tjänst, samt att de även ska fungera som familjehundar.

Jag vill att mina valpköpare ställer stora krav på mig som uppfödare och samtidigt har jag några önskningar till mina valpköpare.

Valpen skall:

  • hållas försäkrad minst upp till 2 års ålder.
  • röntgas innan 24 månaders ålder.
  • MH beskrivas innan 18 månaders ålder. Beskrivningen sker tillsammans med sina kullsyskon när vi anordnar MH.

Jag vill att mina valpköpare hör av sig och berättar hur det går, både när det går bra men även när det går mindre bra.

Kenneln har tillstånd ifrån Länsstyrelsen

Hoppas du trivs på din rundtur på min hemsida.

Välkommen åter!
Thorvald Steinsson
Gråmanns kennelVi är medlemmar i följande organisationer.

... ...


 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Copyright2009 Gråmanns kennel